Selecteer een pagina

Is het herkenbaar?!
Ik merk het in mijn salon maar al te vaak! Als de zonvakanties voorbij zijn neemt het aantal acnébehandelingen vaak weer toe. ‘In de zon en op vakantie ging het zo goed met mijn huid, maar nu heb ik weer zo’n uitbraak van pukkels!’ is het verhaal dat veel klanten dan vertellen.

Helaas is het een hardnekkige opvatting dat zon, zee en strand erg goed zijn voor je huid. Bij sommige huidaandoeningen kan UV licht of zout water (mits goed gecontroleerd) inderdaad een positieve werking hebben, maar bij acne is dit verraderlijk en onwaar.

Wat gebeurt er dan in je huid?
Zowel de zon als de invloed van zeewater, zand en wind, drogen je huid uit. Dit heeft een mooi (tijdelijk!) effect op je puistjes. Daarnaast kleur je vaak lekker wat bij, wat een mooi egaliserend effect heeft op je huid. Weg acne, denk je dan! Maar.. dat uitdrogende effect heeft een rottig gevolg; als reactie hierop zal je huid zijn talgproductie verhogen. Ook is de invloed van zon op je huid de veroorzaker van nog een ongewenst effect: verdikking van je huidoppervlak. Je huid doet wat nodig is om die UV straling te weren, want UV straling geeft schade in je huid met de nodige risico’s tot gevolg. En dus wordt je huid dikker en is er een toename van het aantal pigmentcellen, die met z’n allen proberen de huid te beschermen tegen al die UV straling. Dus dat fijne bruine kleurtje wat je ontwikkelt is eigenlijk een soort reddingsactie van je huid..

  1. Om terug te komen op de acne; door al die invloeden die dat ‘ fijne tijdelijke effect’ hebben, lijkt je acne als sneeuw voor de zon verdwenen.. totdat die invloeden weer voorbij zijn!
    Omdat je huid verdroogd en verdikt is, loopt talg, wat royaler aangemaakt wordt na je vakantie, sneller vast in je huidoppervlak. Gevolg; je ontwikkelt sneller en meer puistjes dan voor je vakantie!
  2. Doordat je een mooi egale huid had, leek het alsof er niets meer aan de hand was. Neemt je kleurtje weer af in de weken erna; oei, het is eigenlijk onrustiger dan je dacht!
  3. Ook helemaal waar is het volgende: stress kan acne verergeren. En andersom; ontspanning is óók goed voor je huid! Ook dit speelt vaak een rol in vakantieperiodes én erna..
  4. En last but not least…! Door de zon zijn er ook nog meer vrije zuurstofradicalen in je huid ontstaan, die zijn hoofdverantwoordelijk voor huidveroudering. Dat willen we natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen!

Ik kan je helpen! Met goeie adviezen en een paar (acne) behandelingen, help ik je huid weer een handje zodat de onrust afneemt en jij je letterlijk weer fijner in je vel voelt. Ook heb ik uitstekende producten om je ontdoen van de schade die je huid heeft geleden door de zon. De zogenaamde vrije zuurstofradicalen kunnen worden uitgeschakeld door het gebruik van producten met anti- oxidanten. Bijvoorbeeld onze provitamine crème of retinol crème 1% van Meditopics. Deze crèmes kun je ook gebruiken in combinatie met je exfoliant op basis van zuren.

Neem contact op voor een persoonlijk advies!