Couperose

Couperose laserbehandeling
Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes, die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Helaas zijn deze vaatjes kwetsbaar en willen nog wel eens verwijden. Hierdoor ontsieren ze ons uiterlijk. Met behulp van de couperoselaser kunnen we deze haarvaatjes door de huid heen, zonder de huid te beschadigen, verwijderen. De behandeling met de DioLite XP couperoselaser is geschikt voor de behandeling in het gelaat van telangiëctasiën, couperose, angioma’s en rosacea.

Hoe werkt de couperoselaser?
Het bijzondere laserlicht van de couperoselaser dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine (rode bloedkleurstof) op. Hierdoor worden de haarvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. Het resultaat van de couperoselaser is direct zichtbaar. De DioLite XP diodelaser werkt met een hele fijne pen, waardoor het laserlicht alleen maar op het haarvaatje wordt gericht, zodat het omliggende huidweefsel onaangetast blijft.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?
De laserbehandeling met een couperoselaser is zeer effectief en meestal is 1 laserbehandeling voldoende voor het verwijderen tot 60 tot 70% van de aanwezige gesprongen vaatjes. Gemiddeld zijn er 2 behandelingen nodig. De huid mag voor de behandeling niet zongebruind zijn, omdat eventueel aanwezig pigment door zonlicht kan zorgen voor reflectie en absorptie van het laserlicht en dit geeft, naast de mogelijkheid op korstjes, niet het gewenste effect van de behandeling. Na de behandeling is de huid wat rood en soms iets gezwollen, wanneer een ruim oppervlak behandeld is. Deze reactie duurt enkele uren tot enkele dagen. De eerste 2 weken na de behandeling moet u voorzichtig zijn met overmatige zonneschijn.Tijdens het gratis intakegesprek vertelt Nienke exact hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

Prijslijst